Zero analfabetism digital, un deziderat in orice companie din Romania!
Chiar daca poate suna prea dur, conceptul de "analfabetism digital" este, din pacate, o realitate in multe zone din tara noastra. Acesta se refera la incapacitatea de a folosi tehnologia, in speta calculatorul, laptop-ul, smartphone-ul, tableta etc., in scop profesional, pentru usurarea si eficientizarea muncii. Conform unui studiu desfasurat in urma cu cativa ani, Romania ocupa ultimul loc in Uniunea Europeana la capitolul competente digitale, fapt care se poate explica atat prin populatia imbatranita, cat si prin procentul populatiei rurale.
Analfabetismul digital este cu atat mai grav cu cat majoritatea romanilor stiu sa foloseasca un smartphone, insa doar in scopuri recreative. De altfel, conform expertilor in programare si robotica, lipsa competentelor tehnice in acest domeniu va mentine anumiti copii din tara noastra "in cercul vicios al saraciei", odata ce parasesc bancile scolii si devin adulti. Tocmai din acest motiv, in ultimii ani, responsabilii pentru educatie au instituit proba de competente digitale, la examenul de Bacalaureat. Aceasta testeaza, insa, un nivel de cunostinte minimal, incompatibil cu know-how-ul cerut intr-o companie.
Astfel, cu atat mai mult cu cat sunt la ordinea zilei dezbaterile privind inteligenta artificiala si "amenintarile" asupra unor anumite categorii de job-uri, este obligatoriu ca toti angajatii sa fie pusi la punct in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei in scopul desfasurarii mai rapide a activitatii lor.
Brightway®️ a creat nu mai putin de 6 training-uri specializate pe partea tehnica, dintre care 5 vizeaza dobandirea unor cunostinte aprofundate in programele de tip Office, iar al saselea are drept scop cresterea securitatii cibernetice. Iata, in continuare, pe scurt, descrierea fiecaruia dintre ele:
Business Microsoft Excel. Acest curs se adreseaza tuturor angajatilor care doresc sa optimizeze timpul de lucru pentru realizarea de rapoarte si analize in Microsoft Excel, asigurandu-le independenta in folosirea aplicatiei si perfectionarea pe masura ce capata experienta;
VBA in Business Microsoft Excel. Chiar si utilizatorii avansati de Excel pot invata lucruri in plus! Spre exemplu, ei vor afla cum sa automatizeze majoritatea activitatilor si proceselor, sa dezvolte interfete si formulare de interactiune cu utilizatorul. Training-ul este ideal pentru cei care isi desfasoara majoritatea activitatii profesionale in acest program;
Microsoft PowerPoint. Angajatii care au in fisa postului inclusiv responsabilitatea de a realiza prezentari pot beneficia de pe urma acestui training, care le va spori eficienta si viteza de lucru;
Microsoft Word. Desi este cel mai popular program de tip Office la nivel mondial, Microsoft Word inca "ascunde" numeroase functii care, odata cunoscute, le vor oferi utilizatorilor un adevarat "boost" de abilitati tehnice. In cadrul cursului, participantii afla diferite metode de automatizare (generarea unui cuprins, inserarea unui antet/subsol, conceperea de sabloane pentru campanii e-mail etc.);
Microsoft Project. Managerii de proiecte vor afla cum sa aloce sarcini, sa gestioneze resurse si sa intocmeasca rapoarte cu ajutorul tehnologiei, fapt ce va urgenta desfasurarea etapelor si va garanta incadrarea in deadline fara probleme;
Cyber Security Awareness. Nu in ultimul rand, acest curs ii invata pe angajati cum sa recunoasca si sa evite orice tip de atac cibernetic, know-how pe care, bineinteles, il vor putea utiliza si in viata personala. De altfel, cei rau intentionati profita de victimele lor tocmai din cauza ignorantei si lipsei lor de cunostinte in domeniu, care le fac vulnerabile.
Află povestea Dr. Taibi Kahler într-un articol bine ducumentat și descoperă cum a ajuns să creeze metodologia PCM® și să colaboreze cu NASA.
Cultura organizațională are la bază valorile oamenilor, totalizează acele lucruri despre care poți spune "la noi așa se face". Află cum poate să te ajute să obții performanță!
Până nu demult vânzarea era un proces foarte bine articulat, în care funcția de agent de vânzări era destul de controversată. Cum stau lucrurile în ziua de azi?