Cu siguranta, pe parcursul carierei, te-ai regasit cel putin o data in situatia in care superiorul direct a venit la biroul tau si ti-a cerut, pe un ton mai mult sau mai putin imperativ, sa realizezi o prezentare Power Point cu idei legate de imbunatatirea activitatii companiei, despre un nou produs/serviciu care urmeaza sa fie lansat etc. Cunoastem sentimentul: in acele prime momente, te cuprinde panica, mai ales daca nu ai mai lucrat niciodata in respectivul program Office, gandindu-te ca trebuie sa livrezi rapid un slideshow de calitate, din care colegii, indiferent unde se situeaza pe scara ierarhica, dar si actualii si potentialii clienti ori parteneri sa ramana cu cateva concepte foarte clare.
Din fericire, exista mai multe solutii, iar trainerii Brightway®, cu o experienta indelungata si relevanta in domeniu, te vor ajuta sa le descoperi si sa le aplici cu succes, pentru rezultate care vor depasi toate asteptarile - atat ale tale, cat si ale celor care vor urmari PPT-urile create de tine. Bineinteles, pe termen mediu si lung, cea mai eficienta varianta este sa participi la cursul dedicat de Power Point, in cadrul caruia vei patrunde in dedesubturile unuia dintre cele mai utilizate programe de tip Microsoft Office la nivel mondial, dupa Word si Excel. Te vei familiariza cu interfata, vei invata cum sa folosesti toate instrumentele si vei primi si feedback pentru primele slideshow-uri realizate.
Prezentari Power Point - idei de baza
Insa pana sa absolvi training-ul nostru si sa devii expert in prezentari Power Point, ideea este sa intelegi cateva principii de baza, care te vor ajuta sa folosesti la potential maxim acest software, intrucat el se poate dovedi o "mina de aur" atat pentru companie, din punctul de vedere al contractelor semnate si brand awareness-ului, cat si pentru pozitia ta in cadrul sau, ierarhic, dar si financiar. Iata care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont, chiar inainte de a deschide programul si a da primele click-uri:
1. Power Point este un mijloc, nu un scop in sine. In primul rand, ideea unei prezentari Power Point este aceea de a transmite intr-un mod foarte clar si eficient un mesaj. Da, slideshow-urile sunt cool, insa ele reprezinta doar un mijloc de a comunica o noutate, nu un scop in sine (acesta fiind, dupa caz, informarea, persuasiunea etc.);
2. In prezentarile Power Point, ideile vor fi exprimate succint. De asemenea, cand realizezi PPT-uri, vei incerca sa transmiti punctele cheie intr-un mod cat mai concis cu putinta, pentru ca ele sa fie retinute rapid si usor de cei carora le sunt adresate. Formatul impune texte cat mai scurte, precum si utilizarea de fotografii, grafice, animatii etc.;
3. Nu ezita sa "inserezi" umorul in slide-uri. Nu in ultimul rand, desi vorbim despre proiecte realizate in scop profesional, trebuie sa intelegi ca prezentarile Power Point sunt mai informale decat alte modalitati de comunicare. Astfel, nu te sfii sa presari cateva jocuri de cuvinte sau fotografii ori mesaje amuzante, care ii vor destinde pe privitori si pot deveni chiar memorabile, la propriu si la figurat.
Află povestea Dr. Taibi Kahler într-un articol bine ducumentat și descoperă cum a ajuns să creeze metodologia PCM® și să colaboreze cu NASA.
Cultura organizațională are la bază valorile oamenilor, totalizează acele lucruri despre care poți spune "la noi așa se face". Află cum poate să te ajute să obții performanță!
Până nu demult vânzarea era un proces foarte bine articulat, în care funcția de agent de vânzări era destul de controversată. Cum stau lucrurile în ziua de azi?