Ti s-a intamplat vreodata ca, dupa ce ai citit o carte a unui autor strain foarte laudat, sa ramai dezamagit? Acest lucru s-a petrecut, cel mai probabil, din cauza nuantelor si a diferentelor sociale, culturale etc. care s-au "pierdut" in momentul in care volumul a fost adaptat din limba de bastina in romana. O situatie similara o intalnim si in cazul conceptelor moderne precum growth mindset: traducerea nu este neaparat oportuna, intrucat termenul de "mentalitate de crestere" nu defineste intru totul notiunea din limba engleza. Prin urmare, in continuare, o vom utiliza pe cea originala.
Growth mindset se "traduce" printr-o evolutie continua
Conform profesorului Carol Dweck, de la Universitatea Stanford, eticheta de "growth mindset" se aplica oamenilor care considera ca succesul lor se bazeaza pe efort continuu si timp acordat evolutiei. Persoanele cu o astfel de abordare considera ca abilitatile si inteligenta lor pot fi imbunatatite cu dedicare si perseverenta. Ei intampina cu bratele deschise provocarile, invata din critici si se inspira din succesul altora, lucrand la corectarea greselilor lor si concentrandu-se mai degraba pe proces decat pe rezultat. La polul opus, se situeaza cei cu "fixed mindset" (mentalitate inflexibila), care pun mai degraba accent pe abilitatile innascute.
Iata, in continuare, cateva caracteristici ale celor ce poseda un growth mindset:
- cauta sa se dezvolte si sa evolueze continuu;
- considera provocarile o sansa de a face un pas inainte, atat profesional, cat si personal;
- sunt perseverenti;
- nu apreciaza lucrurile dobandite fara efort, considerandu-l necesar pentru crestere;
- sunt receptivi la feedback si invata din criticile constructive;
- se inspira din succesul celor din jurul lor;
- recunosc ca nu stiu sau nu pot anumite lucruri, insa pun accent pe conceptul de "nu inca".
Trainingul Brightway® te ajuta sa fii maine mai bun decat astazi!
Participarea la training-ul nostru de Growth Mindset se traduce prin dezvoltarea unei mentalitati agile, tot mai necesara in contextul social si economic actual, in care schimbarile de tot felul sunt inerente, la ordinea zilei, si nu mai trebuie privite cu scepticism, ci imbratisate si abordate in cel mai bun mod posibil. Focalizarea pe invatarea din greseli, adaptare si imbunatatirea relatiilor cu noi insine, dar si cu cei din jur (familie, prieteni, colegi etc.) este esentiala mai ales in momente dificile (de criza), atat in situatiile care tin de viata personala, cat si de cele din mediul profesional.
La fel ca toate celelalte sesiuni de training marca Brightway®, si cel de Growth Mindset vizeaza atingerea unor obiective clare, punctuale, fie ca vorbim despre participanti sau organizatia din care ei fac parte, dupa cum urmeaza:
Participanti - adaptarea la schimbari neprevazute, intelegerea legaturilor dintre ganduri, emotii si comportament, cresterea motivatiei, gestionarea conflictelor si cresterea increderii in sine;
Organizatie - cresterea nivelului de initiativa, repozitionarea dupa esec.
In concluzie, un training de Growth Mindset nu te va ajuta sa devii "cea mai buna varianta a ta", ci mai degraba sa fii astazi mai bun decat ieri si maine mai bun decat astazi. Intr-o lume care merge inainte cu viteza schimbarii, tu si compania pe care o conduci sau din care faci parte trebuie sa evoluati constant, pentru a nu pierde timpul si... "trenul"! Te/va asteptam!
Află povestea Dr. Taibi Kahler într-un articol bine ducumentat și descoperă cum a ajuns să creeze metodologia PCM® și să colaboreze cu NASA.
Cultura organizațională are la bază valorile oamenilor, totalizează acele lucruri despre care poți spune "la noi așa se face". Află cum poate să te ajute să obții performanță!
Până nu demult vânzarea era un proces foarte bine articulat, în care funcția de agent de vânzări era destul de controversată. Cum stau lucrurile în ziua de azi?