Cum arata si cand trebuie redactata o cerere de marire a salariului?
Cererea unei mariri de salariu reprezinta una dintre delicate actiuni pe care le poti realiza, in calitate de angajat. O putem asemana cu mersul pe sarma, la inaltime, intrucat orice "miscare" gresita, la propriu si la figurat, se poate intoarce impotriva ta. Astfel, trebuie sa alegi timing-ul ideal si sa speri ca superiorul tau va intelege si, mai ales, va fi de acord cu argumentele pe care le oferi in sustinerea ta. Partea "sensibila" provine din faptul ca, in mod normal, nu este sarcina ta sa te evaluezi, ci tocmai a celui caruia ai decis sa i te adresezi.
Parcurgand articolul in continuare, vei afla, pentru inceput, cateva sfaturi care sa te ajute ca raspunsul pe care il vei primi sa fie cel scontat, iar, apoi, iti vom furniza si un model de cerere de marire a salariului. In primul rand, trebuie sa intelegi aspectul pur subiectiv al demersului tau: fiecare om considera ca munceste mai mult decat colegii sai si ca merita sa fie platit mai bine. Totusi, managerul sau directorul este cel care poate face aceasta analiza intr-un mod cu totul impartial. Din acest punct de vedere, te sfatuim ca motivele sa fie unele obiective, de tipul: ultima marire a fost in urma cu 1-2 ani sau o situatie personala care implica mai multe cheltuieli (spre exemplu, vei deveni / ai devenit parinte etc.).
Una dintre cele mai gresite abordari posibile, in momentul cererii unei mariri de salariu, este comparatia. Mai precis, intreaga ta argumentatie sa fie construita pe idei precum "X castiga de doua ori mai bine decat mine", "Y munceste mai putin si face mai multi bani" sau "Z a beneficiat de o crestere, iar eu nu". O astfel de atitudine este profund necolegiala, denota invidie si, de asemenea, submineaza autoritatea celui care, in fisa postului, trebuie sa observe si sa sanctioneze sau, din contra, sa premieze anumite atitudini ori comportamente.
Respectul, atentia la detalii si punctele forte - esentiale in redactarea cererii!
Iata, in continuare, modelul de cerere de marire salariu promis:
"Domnule / doamna director,
Subsemnatul ..., angajat de ... luni / ani al companiei ..., condusa de dumneavoastra, va solicit o intrevedere pentru a rediscuta pachetul meu salarial.
Consider ca ma achit foarte bine de toate sarcinile profesionale, avand rezultate excelente de cand sunt angajat pe postul de ....
De asemenea, prin proiectele in care m-am implicat, am reusit sa aduc plusvaloare si profit companiei.
De-a lungul celor ... ani de experienta, am ajutat Departamentul de ... sa isi atinga obiectivele, asumandu-mi inclusiv un numar de responsabilitati suplimentare.
Sunt foarte implicat in activitatea depusa si sunt pregatit inclusiv sa preiau sarcini in plus, care sa ma ajute in demersul de a ma dezvolta profesional.
Imi permit sa va adresez aceasta cerere intrucat as dori sa-mi fie evaluate rezultatele profesionale si sa continuam aceasta colaborare mutual benefica.
In speranta unui raspuns pozitiv in vederea evaluarii, va stau la dispozitie in orice moment, pe parcursul programului de lucru.
Cu deosebita consideratie,
Semnatura ...
Data ..."
Află povestea Dr. Taibi Kahler într-un articol bine ducumentat și descoperă cum a ajuns să creeze metodologia PCM® și să colaboreze cu NASA.
Cultura organizațională are la bază valorile oamenilor, totalizează acele lucruri despre care poți spune "la noi așa se face". Află cum poate să te ajute să obții performanță!
Până nu demult vânzarea era un proces foarte bine articulat, în care funcția de agent de vânzări era destul de controversată. Cum stau lucrurile în ziua de azi?